Winemakers Dinner med Kopke

Årets Winemakers Dinner var planlagt i samarbejde med Sogevinus og fokuserede på Kopke – verdens ældste stadig eksisterende portvinshus, som blev grundlagt i 1638. Ejerskabet var først i familien Kopkes hænder, siden i engelske og hos familien Barros-Almeida og nu altså hos den store koncern Sogevinus.

Et par gode venner af klubben var da også taget til Danmark for at medvirke ved smagning og efterfølgende middag fredag den 5. februar i fornemme omgivelser i Odd Fellow Palæet i Odense. Deltagerne var winemaker Carla Tiago og Sonia Figueira, som er ansvarlig for eksporten til bl.a. det danske marked samt importør af Kopke, Marco Andreis fra ViniPortugal.

Som altid blev dagen indledt med en stor smagning af såvel hvid portvin med alder, tawny med alder og colheitas samt enkelte vintage. Følgende vine blev smagt:

10 years White

20 years White

30 years White

White Colheita 1935

White Colheita 2003

10 years Tawny

40 years Tawny

Colheita 1966

Colheita 1978

Colheita 1985

Late Bottled Vintage 2011

Kopke Vintage 1989

Quinta de São Luiz Vintage 2012

Kopke Vintage 1997

Bortset fra lidt flaskevariation (især ved Colheita 1985) var alle vine af god kvalitet. Der blev ikke samlet karakterer ind eller stemt om de bedste vine, men der er nok ingen tvivl om, at især de gamle Tawnies og Colheitas vakte begejstring.

 

Efter smagningen fulgte middagen, kreeret af restaurant Palæet, hvortil der også blev serveret vine fra Kopke:

Forret:

Rimmet laks, fennikel, radiser, syrnet fløde, urtesalat og brød.

Reserve Branco Douro DOC 2014.

Hovedret:

Rosastegt oksefilet, hvidløg, honning, persillebagte rodfrugter, bagte rosenkål, pinjekerner, bacon, rødløg, pommes Anne samt portvinssauce.

Reserve Tinto Douro DOC 2011 og Vinhas Velhas Douro DOC 2010.

Dessert:

Tre slags oste med hjemmesylt og knækbrød.

Kopke Vintage 2003.

Bagt mandelkage, vanilieis, syltede svesker og knas.

Kopke Colheita 1989.