Barão de Vilar

[:DA]

Barao de vilar

Ungt hus, grundlagt i 1996, men med en forhistorie, der går tilbage til 1715, hvor forfædrene begyndte at engagere sig i vinbranchen. Huset er nemlig skabt af brødrene Fernando og Álvaro van Zeller, hvis familie er tidligere ejere af Quinta do Noval. Da Noval blev solgt i 1993 accepterede familien, at de ikke måtte sende portvin på markedet de næste fem år.

Barão de Vilar besidder et omfattende lager af gamle fade, som hele tiden suppleres med nye fund rundt om i Douro. Derfor er det især på colheitaområdet, at huset har markeret sig, men de deklarerer også vintage. Den første i række er fra 1996 og blev altså sendt på markedet lige da klausulen udløb. Endvidere produceres der bordvine.

Navnet skyldes i øvrigt, at ældste bror, Fernando, faktisk er arving til barontitlen. Den anden bror, Álvaro er husets winemaker og blender, ligesom han er det for huset J. H. Andresen. Huset står også bag de to andre brands, Feuerheerd´s og Maynard´s, hvor det sidste især er tiltænkt det engelsksprogede marked, som kan have det vanskeligt med de portugisiske gloser.

Læs mere her

 

[:]