Cálem

 

Cálem

Et af de store, populære portvinsmærker på det danske marked. Porto Cálem blev grundlagt i 1859 af António Alves Cálem og fokuserede i starten udelukkende på det brasilianske marked. Karavellen i husets bomærke vidner om de mange skibe, der sejlede over Atlanten.

Huset forblev i familiens eje frem til 1998, hvor det blev solgt til Rogério Leandro da Silva, som igen solgte det videre til den spanske bank, Caixa Nova. I dag indgår huset derfor i Sogevinus gruppen, som også ejer bl.a. Burmester, Kopke og Barros.

Cálem-familien beholdt Quinta da Foz ved Pinão, men ikke retten til navnet, hvorfor Cálem foruden den almindelige vintage stadig udsender en Quinta da Foz Vintage. I 2004 købte huset Quinta do Arnozelo i Douro Superior. Huset er allround og producerer også såvel Tawny med alder som Colheitas.

Cálems lagerbygninger, der ligger som de første efter broen til Gaia, blev flot restaureret i 2006. Forinden havde huset åbnet restaurant i en markant glasbygning lige foran. Restauranten har siden skiftet navn til Restaurante D. Tonho.

Læs mere her[:]