Croft

Croft

Oprindelsen går helt tilbage til 1678, hvor firmaet Phayre & Bradley blev stiftet. Siden kom der flere navne til, men det var John Croft, som i 1736 bragte det blivende ind, da han rejste til Porto og blev kompagnon i firmaet. Næste generations John Croft Jr. er forfatter til bogen, ”A Treatise On The Wines of Portugal”, som blev udgivet i 1788.

Croft-familien stod bag firmaet frem til 1911, hvor familien Gilbey købte aktierne. Derefter fulgte salget til spiritusgiganten International Distillers & Vintners og senere Diageo. I 2001 blev huset så overtaget af The Fladgate Partnership, og Croft kom altså i selskab med Taylor og Fonseca. Chefwinemaker er da også David Guimaraens.

Druerne kommer især fra husets egen quinta, Quinta da Roêda, som ligger lige i udkanten af Pinhão by. Her produceres også Single Quinta Vintage. Quintaen har i øvrigt den specielle historie, at den oprindeligt tilhørte John Fladgate, men da dennes datter blev gift med Crofts Charles Wright kom den til at høre til Croft i 1875. Nu er den altså tilbage hos Fladgates, som efter købet igangsatte en tiltrængt renovering.

Foruden Vintage produceres LBV, 10 års tawny og senest Croft Pink.

Læs mere her

[:]