Carlos Flores og Tawny fade

The Vintage Port Club har udsendt programmet for den kommende sæson – dog mangler præcis dato for årets Winemakers Dinner.

Året vil byde på smagninger, der fokuserer på både vintage og tawny. Tawny har nu altid været på programmet, men da vi har mærket en stigende interesse for netop Tawny, er der i år lidt mere fokus på de fadlagrede portvine end vanligt.

Onsdag den 14. september 2016: Vinskole med oplæg om det at smage og bedømme (port)vin samt smagning af såvel vintage som tawny af ældre og nyere dato. Vi får besøg at Thomas Ilkjær, som skriver om vin for aviser og i bøger, og som er stifter og leder af Vinakademiet.

Torsdag den 13. oktober 2016: Crusted port vs. LBV. Crusted port er baseret på flere års vintage, mens LBV regnes for en lidt mere afrundet lillebror til vintage. Vi smager dem op mod hinanden.

Torsdag den 8. november 2016: Portvinshuset Andresen med de danske aner er især kendt for fadlagret portvin af såvel den hvide som den brune slags. Vi smager et flot udvalg af gamle som nye vine og får besøg af Carlos Flores dos Santos  (billedet) fra Portugal.

Torsdag den 1. december 2016: Årets Winemakers Dinner er med det berømte hus Noval og vi bliver beæret med et besøg af Christian Seely. Vi ser frem til en stor smagning og en fremragende dinner.

Tirsdag d. 7. februar 2017: Vi smager og sammenligner de fem producenter, som udgør The Douro Boys: Quinta do Vallado, Niepoort, Quinta do Crasto, Quinta Vale D. Maria og Quinta Vale Meão.

Torsdag den 23. marts 2017: Vintage 1997 runder efter nytår de 20 år. Vi smager et udvalg og ser, hvordan de har udviklet sig. Hvilke kan drikkes nu? Og hvilke har stort gemmepotentiale?

Torsdag d. 27. april 2017: Årets Generalforsamling efterfølges af en smagning af et af de fremmeste tawnyhuse, Krohn, som nu ejes af Fladtages.

Alle smagninger starter kl. 19. på nær Generalforsamlingen, der starter kl. 18.

Winemakers Dinner bliver forventeligt med det kendte prestigehus Quinta do Noval, men datoen er endnu ikke helt på plads. Vi regner med en dato i november, men det hører I nærmere om, når de sidste brikker er faldet på plads.