Dow´s

 

Dows

Det var faktisk en portugiser, som grundlagde det ellers så engelske firma, Silva & Cosens Ltd og dermed Dow´s. Bruno da Silva startede firmaet i Porto i 1798, men flyttede så til London, hvor han drev importvirksomhed. Siden blev såvel William Cosens som George Warre partnere. Brandnavnet Dow´s kom dog først til, da konkurrenten Dow & Co. blev opkøbt i 1877. I 1912 blev Andrew James Symington medejer af huset, som i forlængelse heraf i dag ejes af Familien Symington.

Dow´s mest kendte quintaer er Quinta do Bomfim lige i udkanten af Pinhão og Quinta da Senhora Ribeira, som ligger lige over for Vesúvio og blev generhvervet i 1999. Begge lægger navn til Single Quinta Vintage, ligesom de sammen med druer fra Quinta de Zimbro bruges til Dow´s vintage.

Dow´s producerer både colheitas og tawny med alder, men det er så afgjort i ruby-serien og især med deres vintage, at de udmærker sig. Som for de øvrige portvinsmærker i Symington Familiens eje (fx Graham´s og Warre) er chefwinemakeren Charles Symington.

Læs mere her[:]