Kopke Colheitas

Kopke regnes for det ældste stadig eksisterende portvinshus og er især kendt for deres fadlagrede portvine. Hovedmenuen ved smagningen onsdag den 21. november 2019 var da også Colheitas gennem 7 årtier, krydret med et par hvide portvine og et par Vintages.

Samtidig havde vi besøg af importøren Kim Hansen fra Viniportugal og ikke mindst International Business Manager Stefano Marello og Master Blender Carlos Alves fra Sogevinus, som ejer Kopke. De fortalte undervejs om Kopke, om forskelle og ligheder mellem Colheita, Tawny og Vintage og om vinene, vi smagte.

Vi smagte hele 13 vine. De blev ikke smagt blindt, da de blev kommenteret undervejs. Efter smagningen blev der vanen tro afgivet point med nedenstående samlede resultat.

  1. Colheita 1941 (93,37)
  2. Colheita 1965 (92,30)
  3. Colheita 1957 (92,01)
  4. Colheita 1978 (91,29)
  5. Colheita 1975 (91,19)
  6. Colheita 1985 (90,64)
  7. Colheita 2003 (89,55)
  8. Very Old Dry White (89,16)
  9. Colheita 1998 (88,50)
  10. Vintage 2016 (88,45)
  11. White Colheita 2008 (88,38)
  12. Vintage Q. S. Luiz (87,47)

Generelt blev der givet høje karakterer og der var god enighed om, at de gamle Colheitas var de bedste. Ses på pointgivningen fra de enkelte borde kan det bemærkes, at bord A var gladere for Very Old Dry White end de andre to borde. På A blev den nr. 5 samlet. Til gengæld scorede såvel Colheita 1975 som Colheita 1957 lidt lavere på bord A.

Aftenen bød traditionen tro også på en årlige julequiz: The Vintage Port Club Traditional & Extended Very Nasty Before Christmas Quiz 2018. Tillykke til de fire vindere.