Niepoort

 

Niepoort

Portvinshus med hollandske rødder, grundlagt i 1842 af Eduard Kebe. I 1847 blev hollandske F.M. van der Niepoort partner og senere eneejer efter Kebes død. Siden er det gået generation efter generation, og huset tegnes i dag af Dirk van der Niepoort, som deler winemaker- og blenderopgaven med José Nogueira.

Der er lidt rebel over Dirk, som ynder at gøre, hvad andre mener, man ikke kan. Fx laver han rødvin på Pinot Noir druen i bedste Bourgogne-stil, ligesom han tilstræber at lave portvin med friskhed og ikke med frugt, som han selv har udtrykt det. Dirk var endvidere midt i 90´erne med til danne The Douro Boys, der foruden Niepoort tæller Quinta do Crasto, Quinta do Vallado, Quinta do Vale Dona Maria og Quinta do Vale Meấo. Et særkende for Douro Boys er effektiv markedsføring, hvilket også kendetegner Niepoort.

Huset ejer Quinta de Nápoles og Quinta do Carril. Foruden forskellige udgaver af vintage laves tawny med alder og colheitas samt såkaldte garrafeiras, som er lagret i glaskolber, demijohns.

Læs mere her[:]