Real Companhia Velha

Real Companhia

Real betyder kongelig, og huset kendes måske også bedst under brandnavnet Royal Oporto. Firmaet blev oprettet i 1756 ved kongeligt dekret og med selveste Marques de Pombal som arkitekt. Oprindeligt var der tale om et statsligt monopol, som skulle kontrollere vinproduktionen i Douro og derved løse de stridigheder, der var mellem drueavlere og portvinsskipperne. En af de første betydelige opgaver var at fastlægge demarkeringen af Douro. I 1865 mistende kompagniet sit monopol og har efterfølgende måttet konkurrere på lige vilkår med de øvrige portvinsselskaber.

Real Companhia Velha har været det største hus på markedet og spiller stadig kvantitativt en stor rolle. Selskabet blev i 1960 overtaget af Manuel da Silva Reis, som tilføjede adskillige quintaer og moderniserede produktionen. Mest betydningsfulde quinta er den store Quinta de Carvalhas ved Pinhão. Efter revolutionen i 1974 blev selskabet nationaliseret, men i 1978 blev det givet tilbage til Silva Reis.

I årtierne frem til sidst i 1990´erne blev kvantitet prioriteret over kvalitet. Huset er mest kendt for deres tawny med alder, men de senere år er kvaliteten af såvel LBV som Vintage øget.

Læs mere her[:]