Terroir og kunsten at blende

Tawny er et blend. Men hvordan foregår processen? Og er det nemt at ramme den samme smag, hver gang man sender nye tawnies eller hvid portvin med alder på markedet?

Ana Rosas fra Ramos Pinto er masterblender. Ved denne tekniske smagning, som finder sted onsdag den 20. marts 2019 på Restaurant UBN i Odense, deler hun sin viden og kunnen med os. Men ikke nok med det. Vi får også selv lov til at prøve kunsten af blende portvin. Desuden smager vi husets række af Tawny med alder og udvalgte Vintage Port, som afsæt for en snak om terroir.

Ramos Pinto har specialfremstillet et eksklusivt blending-kit til alle deltagere. Her vil der være ingredienser, så vi selv kan prøve at blende en hvid reserva portvin, Adriano Branco Reserva, under Ana Rosas kyndige vejledning.

Derefter smager vi hele deres tawny-serie: Andriano Reserva samt 10, 20 og 30 års Tawny.

Tredje flight bliver en terroirsmagning, hvor vi smager Ramos Pinto Vintage 1994, Quinta da Ervamoira 1994 og Quinta do Bom Retiro 2014.

Endelig slutter aftenen af med den spændende Ramos Pinto Vintage 1982.