Årets først smagning bliver et møde, og for nogle et gensyn, med The Douro Boys (and Girls). Vi skal smage et udvalg af Vintage Port, og vi skal møde en af The Boys, nemlig Nick Delaforce fra Niepoort, som er vores gæst ved smagningen og vil fortælle om Douro Boys.

Smagningen finder sted tirsdag den 7. februar 2017 kl. 19.00 hos Cuckoo´s Nest, Vestergade 73, Odense C.

Samarbejdet mellem de unge og knap så unge producenter, ejere, familier og winemakere startede tilbage i år 2003 og involverede de fem quintaer og producenter: Quinta do Vallado, Quinta do Crasto, Niepoort, Quinta Vale d. Maria og Quinta do Vale Meão.

Douro Boys er især kendt for deres væsentlige bidrag til at gøre bordvinene fra Douro DOC kendte i hele verden, men alle fem laver også portvin, der historisk set er deres basis. Vi har gennem årene både besøgt The Douro Boys i Dourodalen flere gange og ligeledes smagt flere af husene hver for sig til smagninger, men samlet har de ikke været på programmet siden en Winemakers Dinner i 2004. Så nu synes vi, at det er på tide at få dem på programmet igen.

Smagningen vil udelukkende omfatte Vintage, selv om flere af dem også laver mere end glimrende Tawny og Colheita. Da de kun enkelte gange i nyere tid har deklareret på samme tid, skal vi ikke smage de fem huse op mod hinanden i samme årgange, men dog flere af dem i samme år.  Smagningen vil således omfatte flasker fra 1997 til 2011, hvortil kommer en lækkerbisken i form af en ældre Niepoort, nemlig Vintage 1970.

Prisen for smagningen er 440,- kr. for medlemmer og 520,- kr. for ikke-medlemmer.  Sidste tilmeldingsfrist er torsdag den 26. januar. Hurtig tilmelding til klubbens konto: regnr. 1551 / kontonr. 1661 1387.  Tilmelding er som altid efter princippet ’først til mølle’ og fuldgyldige medlemmer har fortrinsret før passive og gæster.