Årets Generalforsamling blev afholdt på Cuckoos Nest den 28. april og blev efterfulgt af smagning af Vintage 2009.

Under generalforsamlingen aflagde formand Erik Pedersen bestyrelsens beretning ligesom kasserer Per Stenaa fremlagde regnskabet. Begge vidnede om et godt år med gode smagninger og økonomisk overskud, som selvfølgelig vil komme medlemmerne til gode i form af udbygning af lageret og bedre muligheder for gode smagninger i de kommende år. Endvidere var der genvalg til de medlemmer af bestyrelsen, som var på valg.

Derefter fulgte sædvanen tro en smagning. Denne gang af den unge årgang 2009. Nogen vil måske mene, at årgangen endnu er for ung til at blive drukket, men det er også klubbens politik jævnligt at smage yngre vine, som stadig er tilgængelige i den almindelige handel og det for overskuelige priser, hvor alle kan være med.

Smagningen blev afholdt semiblindt og omfattede følgende vine: Warre´s, Taylor´s, Fonseca, Taylor´s Vinha Velha, Romariz, Niepoort, Quinta do Canais (Cockburn), Quinta do Senhora de Ribeira (Dow´s), Quinta do Vesuvio, Quinta do Vallado, Rozès og Calém.

Generelt var der tale om unge og meget frugtrige vine, men mange også overraskende åbne. Efter smagningen blev der afgivet point. Top 5 blev et tæt opløb med følgende resultat:

  1. Quinta do Vesuvio (91,00)
  2. Warre´s (90,08)
  3. Taylor´s Vinha Velha (89,62)
  4. Quinta do Vallado (88,96)
  5.  Rozès (88,85)

Det samlede resultat kan ses her.