Warre´s

 

Warres

Warre´s er det ældste britiskejede portvinshus. Det blev grundlagt i 1670 af to unge englændere, som rejste op i dalen for at købe vin. Den første Warre, William Warre, blev del af firmaet i 1729 og senere eneejer. I dag ejes huset af Familien Symington, som blev medejere i 1905 og overtog helt i 1912.

Huset har leveret portvin til flere kendte og kongelige. I 1810 købte Lord Wellington således Warre´s portvin, og vores egen Dronning Margrethe nød godt af Warre´s Jubilæums Colheita fra 1972 ved sit 40 års regentjubilæum i 2012. Desuden er det også Warre´s, som Livgarden skåler i. Vinen hedder ”Den kongelige Livgardes Port”, men skulle være identisk med reservaen ”Warrior”, som kan dateres tilbage til 1750.

Foruden colheitas laver huset en 10 og 20 års tawny i smart design under navnet Otima. Ellers er de mest kendt for deres Vintage herunder en Single Quinta Vintage fra Quinta da Cavadinha lige bag Pinhão. Quintaen, som blev købt af Symingtons i 1980, er udstyret med store robotlagares. Som de øvrige Symington-huse er det Charles Symington, som er chefwinemaker.

Læs mere her[:]